Når du overtager en bolig, er det vigtigt, at du husker at skifte låsen som noget af det første, medmindre den i forbindelse med overtagelsen allerede er blevet skiftet. Er du vant til at bo i lejeboliger, er det ejendomsmesterens ansvar at få en låsesmed til at skifte låsen, og derfor er der mange, der ikke tænker over at skifte låsen ud, når selv køber bolig.

Derudover skal du lade være med at skifte låsen selv. Kontakt en professionel låsesmed, der ved, hvad han laver, for så er du sikker på, at din nye bolig har ideelle låsetekniske installationer, da låsesmeden ved bedre end dig, hvilken type lås der vil passe sig bedst til din hoveddør. Når du alligevel har låsesmeden ude, kan du også bede ham om at foretage et sikkerhedstjek af huset for at vurdere, om der er andre døre eller vinduer, der af sikkerhedsmæssige årsager bør have en lås på.

Pointen er: Når du køber bolig, skal du altid som noget af det første sikre dig, at det er sikkerhedsmæssigt i orden, og det kan en låsesmed altså bedst vurdere.

låsesmed