Din låsesmed i Rødovre kan mere, end man lige skulle tro. Mange mennesker i Danmark har ikke den fjerneste ide om, hvad en låsesmed kan, eller hvad det kræver af uddannelse. Faktisk er det sådan, at det siden starten af 90’erne har været muligt at uddanne sig som låsesmed og få et svendebrev efter endt uddannelse. Så låsesmed er ikke noget, man bare lige bliver.

Hvor længe tager uddannelsen som låsesmed?

Dette betyder at din lokale låsesmed i Rødovre, har en længere uddannelse bag sig.  Det er en håndværkmæssig uddannelse, der bliver udbudt af TEC, som er en forkortelse af Teknisk Erhvervsskole Center. Her har din låsesmed højst sandsynligt studeret sammen med finmekanikere og våbenmekanikere.

Uddannelsen som låsesmed er åben for alle, der har afsluttet sin folkeskole uddannelse. Selvom mange måske tror, at arbejdet som låsesmed er simpelt, tager uddannelsen, der er knyttet til faget faktisk hele fire år. De fire år som de kommende låsesmede får lov at uddanne sig i, er vekslende mellem praktik og skole.

Arbejdsopgaver for din låsesmed i Rødovre

Hvis du kontakter din lokale låsesmed i Rødovre, vil han kunne fortælle dig omkring alle de services, som han tilbyder. Det er ikke kun servicebesøg til folk i byer som Rødovre, hvor smeden skal låse døren op, fordi kunden har glemt sin nøgle og smækket sig ude.

Din låsesmed, ikke bare i Rødovre men i hele landet, er nemlig specialist i flere ting. Så hvis du spørger, vil han kunne fortælle dig, at han sælger og monterer forskellige låse- og alarmsystemer. I forbindelse med kundebesøg skal låsesmeden også kunne rådgive om, hvilke låse og systemer der vil passe bedst til den pågældende kunde.

 

Høj konkurrence i faget

Der er rigtig mange låsesmede i Københavnsområdet, og Rødovre er ikke en undtagelse. Derfor har alle disse virksomheder til opgave at differentiere sig fra mængden af udbydere.

Dette kan man for eksempel gøre ved at yde en fantastisk god service. Service er nemlig mere end bare et stort smil og et rungende hej eller goddag, når man møder kunden. Hvis låsesmeden er rigtig god til at give information omkring forskellige muligheder og produkter til kunden, kan dette også betegnes som en god service.

Det kan også være at den lokale låsesmed i Rødovre, begynder at tilbyde løsninger til bedre sikring af boligen.  Dermed udvider virksomheden sin produktportefølje, og tilbyder noget som konkurrenterne ikke tilbyder. På den måde gør de sig mere attraktive for kunderne i området.