Da mig og min familie for nyligt flyttede ind i vores nykøbte hus på Frederiksberg, sagde vores søn at han gerne vil have værelse i kælderen da mange af hans klassekammerater også havde det. Dog var vi lidt skeptiske da vi havde læst og hørt noget om at det kunne være sundhedsskadeligt at bo i kælderen hvis man vel og mærke ikke havde haft fugt og sundhedstjek af kælderen. Derfor ringede vi til en professionel som kunne fugtsikre vores kælder og gøre det risikofrit for vores søn at bo i kælderen.

Både indvendigt og udvendigt sikring
Dette viste sig at være en rigtig god ide, da vi fik at vide af håndværkeren at man ofte ikke kan se tegn på problemer med fugt i kælderen før det er for sent. Og kan dermed også blive en hel del dyrere at fjerne fugten og svampen i kælderen, håndværkeren kunne hurtigt lugte det dårlige indeklima da var i kælderen, og se misfarvninger på væggene. Derfor besluttede han så for at få en udvendig vand membran som sørger for at fugten ikke træner ind i husets fundament, og ellers gav han sig til at fugtsikre både ude og indvendigt i kælderen, da man på den måde forhindrer vand og fugt at trænge igennem huset.

En god investering
Det har vist sig som en rigtig god investering, da jeg nu med god samvittighed kan lade min søn bo i kælderen. Derfor vil jeg anbefale folk at ringe efter en professionel til at tjekke om der er fugt eller svamp i kælderen, for rigtigt mange tror fejlagtigt at deres kælder er tør blot fordi de ikke kan se nogen former for fugt eller svamp. Dermed opdager de også først skaden når den allerede er sket.

tør kælder

Skriv gerne om din oplevelse hvis du også fejlagtigt troede at du havde en tør kælder, som dog viste sig at være fugtigt, men opdagede det for sent. Dine uheldige fejltagelser kan sparrer andre for mange penge.