Hej alle,

I dag kan jeg stolt fortælle at jeg endelig er flyttet ind i min nye ejendom i København!

Jeg har nemlig i lang tid gået med tanken om at købe min egen ejendom i København, da jeg igennem 20 år på arbejdsmarkedet havde sparret penge nok sammen til at købe min drømmebolig, valgte jeg derfor at gøre noget ved drømmen. Derfor fandt jeg en perfekt grund hvor jeg ville iværksætte mit eget byggeprojekt. Ejendommen jeg havde købt lå uden at røbe den nøjagtige placering i et smukt villakvarter i København, hvor det er de færreste der har råd til at købe sig en bolig eller ejendom i lige netop det område jeg havde valgt.

Øgede omkostninger og flere arbejdstimer

Dog var det hus som i forvejen var på ejendommen ikke lige i min smag, derfor valgte jeg at det skulle jævnes med jorden. Hvorefter jeg ville rådføre mig med en arkitekt som efter min smag skulle designe mit nye drømmehus. Selve byggeprojektet tog en 1 ½ at gøre helt færdigt, hvilket gjorde at jeg havde en hel del omkostninger, da jeg jo ikke kunne bo i mit nye hus da det ikke var istandsat, derfor måtte jeg og min familie fortsat bo i vores lille andelslejelighed i Østerbro. Dette var især vanskeligt, da vi var fem i vores husholdning, og vores tre børn gerne ville have deres egne værelser, da de to ældste var kommet op i teenageårene og derfor gerne ville have lidt privatliv. Derfor var stemningen i vores familie en smule sammentrykket, da jeg nu skulle til at arbejde flere timer for at kunne opretholde de øgede omkostninger, børnene var kommet op i teenagealderen og skabte sig i tide og utide som de jo gør i den alder, min kone måtte også selv arbejde flere timer på sit arbejde, og derfor tilbragte vi i dette 1 ½ år ikke særlig meget tid sammen.

Drømme boligen over dem alle

Drømme boligen over dem alle

Undgik unødvendige ekstraudgifter

Herudover havde jeg også brugt en del penge på advokatomkostninger da jeg gerne ville rådføre mig med en sagkyndig som havde styr på de utallige regler og regulativer der skal følges inden og når man igangsætter et byggeprojekt. Dette var jeg faktisk ekstremt glad for at jeg gjorde, da min advokat hjalp mig med at udarbejde kontrakter til de entreprenører der skulle bygge mit hus, kontrakten indebar bl.a. at håndværkerne selv skulle stå for materialeomkostninger og hvilket slags mursten huset skulle bygges med, disse ting havde jeg selv ikke tænkt på, og derfor kunne jeg nemt komme til at skulle risikere at få en masse ekstraudgifter, hvis fx jeg ikke var tilfreds med håndværkernes eget valg af mursten, og derfor gerne ville have lavet det om, fordi jeg ikke var tilfreds med valget. Herudover fik jeg også hjælp og rådgivning til valg af byggefirmaet som jeg endte med at vælge. Da jeg fik besked på at grundigt at undersøge byggefirmaets økonomi og få referencer fra andre som havde valgt det samme byggefirma, da jeg på den måde kunne sikre mig at jeg fik en professionel og dygtigt byggefirma til at skulle bygge mit nye hus.

Ingen døgenigte til at bygge mit hus

Min advokat hjalp mig med at få alt det vigtige forarbejde på plads, så jeg således ikke skulle spekulere for meget på at jeg fx havde valgt gruppe døgenigte til at skulle bygge mit hus. Derfor vil jeg gerne forslå andre at snakke med en advokat når man enten skal købe fast ejendom eller give sig til at få bygget et hus på ejendommen så man således kan undgå dumme uovervejede handlinger.

I dag kan jeg så med stolthed fortælle at jeg endelig er flyttet ind i mit nye færdigt bygget hus, selvom det tog en del tid at få færdig bygget huset, er jeg dog glad for at jeg slap for unødvendige ekstra udgifter, hvilket ikke kunne have sket uden en god portion hjælp fra min advokat.