Der råder ingen tvivl om at de bedste sikkerhedssko skal være behagelige at have på, og så skal de ligne sportssko, hvis du spørger de forskellige håndværkere. Sikkerhedssko er en meget vigtig del af håndværkernes uniformering. De er sjældent særlig kønne eller trendy, men de har en praktisk funktion og skal beskytte dem for vildfarne søm og skruer, eller tunge genstande der er kommet på afveje på de ikke helt ufarlige arbejdspladser de færdes på.

Der findes mange forskellige sikkerheds sko, og de forskellige håndværkere har deres favorit i hvilken sikkerhedssko de synes er den bedste sikkerhedssko. Men uanset hvilken sikkerhedssko håndværkerne synes er den bedste sikkerhedssko skal de leve op til de krav der bliver sat fra arbejdstilsynet, der også kalder dem værnefodtøj, for det er jo det det handler om, at værne om fødderne.

bedste sikkerhedssko

Præcis som biler, skal sikkerhedssko igennem en vurdering før at de bliver sat på markedet. Der undersøges om tåværn eller sømværn er påkrævet, hvad skoen beskytter imod, og om den lever op til de tekniske krav der stilles. Men når der nu er så mange forskellige krav til skoen, kan man så skabe den bedste sikkerhedssko, der også ser godt ud?
Vi har spurgt nogle håndværkere hvad der kendetegner deres bedste sikkerhedssko.

Harald Hansen, elektriker: ”De bedste sikkerheds sko jeg har haft, er dem der har været behagelige at have på, det der med udseendet går jeg ikke så meget op i, bare de lever op til lovkravet i mit fag”

Peter Nielsen, i lære som industritekniker: ” Nu har jeg ikke nået at have så mange par endnu, men de helt klart bedste sikkerhedssko jeg har haft, de lignede mine sportssko. Jeg synes at det er lidt kikset når de bliver for klodsede at se på, jeg skal jo trods alt have dem på hele dagen”

Henrik Svendsen, lagermand: ”Mine bedste sikkerhedssko kommer fra HKSDK, de har en model som er rigtig let, jeg kan ikke lige huske hvad modellen heder, det er slidt væk, men de er de bedste sikkerhedssko fordi de er lette, og har forstærket hælkappe, det kan jeg godt lide. Men jeg kan høre på de unge der kommer her, at de vælger dem der ligner sportssko.”

Det er tydeligt at se at tendensen i blandt de yngre håndværkere er at sikkerhedsskoen udover at leve op til lovkrav, skal minde om de sportssko de går med i deres fritid for at de skal vælge en sikkerhedssko som den bedste sikkerhedssko.