Når man er i gang med et byggeprojekt, er det utroligt vigtigt, at man har det rette udstyr, og her er der både tale om værktøj, arbejdsbeklædning og arbejdssko. På en byggeplads er det som regel påkrævet, at man skal bære sikkerhedssko, men hvis man ikke skal det, skal man som minimum have arbejdssko på.

Hvis man ikke er vant til at have enten arbejdssko eller sikkerhedssko på, så kræver det muligvis lidt tilvænning, da de godt kan føles anderledes at have på end almindelige sko, og da man også har dem på i længere tid af gangen, så er det ekstra vigtigt at købe sig nogle gode arbejdssko eller sikkerhedssko af en ordentlig kvalitet.

Forskellen på sikkerhedssko og arbejdssko

Hvis det er første gang, du skal arbejde på en byggeplads eller har gang i et byggeprojekt derhjemme, så har du sikkert svært ved at adskille forskellen på arbejdssko og sikkerhedssko, og derfor får du her en kort gennemgang af skoene.

Sikkerhedssko:
Sikkerhedssko er en form for arbejdssko, som har en sikkerhedskappe. Det betyder, at taber man noget tungt over sine fødder, mens man har sikkerhedssko på, så skader man ikke sine fødder, og derfor er sikkerhedssko som regel påkrævet på byggepladser.

sikkerhedssko

Arbejdssko:
Arbejdssko er en almindelig arbejdssko, som man som regel har på i jobs, hvor man ikke har brug for sikkerhed i skoene. Her er der eksempelvis tale om låsesmede og ejendomsmestre.

arbejdssko

Uanset om der er tale om almindelige arbejdssko eller sikkerhedssko, så er der tale om en sko, der er fremstillet på en bestemt måde og af noget bestemt materiale. De skal være af noget åndbart materiale, så de er behagelige at have på – også i længere tid af gangen – og så skal de selvfølgelig være skridsikre og i det hele taget funktionelle.

Er der tale om sikkerhedssko, skal de være godkendte til brug som sikkerhedssko, da de skal have en vis form for sikkerhed i sig, som gør, at de er kvalificeret som brug som sikkerhedssko.

Hvor køber man arbejdssko og sikkerhedssko henne

Når man har fundet ud af, om man skal have sikkerhedssko på, eller om man kan nøjes med arbejdssko, er næste skridt at finde ud af, hvor man køber skoene henne.

Der findes rigtig mange forskellige forhandlere af både arbejdssko og sikkerhedssko, og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken forhandler man skal vælge.

Som hovedregel er det vigtigt at prøve skoene fysisk, da skoene skal sidde godt på foden, og det gælder både arbejdssko og sikkerhedssko. Derudover skal de være åndbare, og de skal kunne tåle vind og vejr. Endeligt skal de også være lette, så man ikke bruger for meget energi på at gå rundt i skoene. De skal ikke føles som en klods om benet!

Et godt bud på en forhandler af både sikkerhedssko og arbejdssko er HKSDK, som er kendt for at udvikle innovative teknologier, der sætter komfort, funktionalitet og kvalitet i fokus, og derudover designer de faktisk både sikkerhedssko og arbejdssko i en moderne stil, så man også kan tillade sig at vise sig offentligt med skoene på, og det er vi mange, der er glade for!

Faktisk er HKSDKs sikkerhedssko og arbejdssko nogle af de bedste i deres klasse, og prisen er også ganske overkommelig. Der er med andre ord ingen grund til ikke at vælge dem som forhandler, men husk at prøve skoene først!